Om Sagan om Isfolket iFokus

VÄLKOMMNA TILL SAGAN OM ISFOLKET I FOKUS!

Sagan om Isfolket är en bokserie av Margit Sandemo på 47 böcker om ättlingarna till Tengel den onde av Isfolket. Serien följs på sätt och vis upp av Häxmästaren och Ljusets rike.  

Sagan om Isfolket är en släktsaga som har sin början i mitten av 1500-talet och avslutas vid 1900-talets mitt. Släkten Isfolket stammar från en man som kallas Tengel den onde och enligt legenden sålde han sin själ till Djävulen. Till följd drabbas ungefär en person i varje generation av det onda arvet, vilket oftast innebär speciella krafter, ett särpräglat utseende (vissa drabbade upplevs av omgivningen som monster medan andra anses enormt vackra) och ibland även ett ont sinnelag. Handlingen kretsar till stor del runt släktens kamp mot detta onda och avskyvärda arv.  

Häxmästaren handlar om den isländske Häxmästaren Móri och hans familj. Det är inte en officiell fortsättningsserie på Sagan om Isfolket, men några av personerna från den tidigare serien förekommer i denna serie på 15 böcker.  

Legenden om ljusets rike. Serien är en fortsättning på Sagan om Isfolket och Häxmästaren. En del av personerna i de tidigare serierna dyker även upp i denna serie på 20 böcker.  

Norsk/svenskfödda Margit Sandemo är författaren bakom triologin. Hon har verkligen lyckats med sitt författande - det har gjort henne till den mest lästa författarinnan i Norden. Men trots hennes underbara författatskap så är hon inte en erkänd författare och det hoppas jag att det kommer ändras på och det ganska fort.  

På saganomisfolket.ifokus.se kommer vi diskutera Margit Sandemos författarskap, diskutera alla karaktärer som finns i triologin och tävla i olika tävlingar. Vi kommer göra en hel del annat skoj också... :)  

Så kom in och va med i våran varma gemenskap! ;)  

/Chatarina aka Axna

Värd

Avatar för Axna

Medarbetare